L’Oficina Antifrau detecta “presumptes irregularitats i eventuals incongruències” en la compra dels terrenys del futur Centre Sanitari

L’organisme ha donat resposta a la denúncia interposada per la CUP el passat mes d’abril per tramitació indeguda en l’adquisició del solar de Ca l’Alemà per un import de 800.000 euros per a construir-hi el nou edifici del Centre Sanitari.

Antifrau ha detectat la manca d’un acord de la Junta del Centre Sanitari sobre l’adquisició així com de l’informe pertinent de la Direcció General d’Administració Local. També observa incongruències en el precontracte, un contracte privat, signat el 3 d’abril, que no s’esmenta en l’acord de compra i que l’afecten de manera directa, així com una sèrie de pactes de transcendència jurídica i econòmica que no consten informats ni fiscalitzats. Esmenta també que hi ha elements d’inseguretat jurídica sobre la propietat i una definició irregular de la finca. En matèria d’urbanisme, destaca que el sector en el qual està ubicada la finca no està desenvolupat urbanísticament i que qualsevol actuació necessitaria la corresponent execució o modificació del planejament urbanístic. Així doncs, Antifrau dona la raó a la CUP en la major part d’aspectes en els quals va posar el focus en el moment que es va fer pública la compra. En aquest sentit, insta la presidència del Consell Comarcal que investigui i inspeccioni les presumptes irregularitats i incongruències per determinar-ne l’abast i les responsabilitats i, si cal, declarar nuls els acords presos. Així mateix, Antifrau demana a la presidència del Consell que informi dels resultats de la investigació realitzada.

El fins ara conseller comarcal de la CUP, Òscar Garcia, posa sobre la taula els propers passos a seguir:

No obstant això, Antifrau arxiva el cas en tant que no s’ha pogut deduir un possible cas concret susceptible de ser investigat en el seu àmbit d’actuació. Amb tot, obre la porta a iniciar noves actuacions si es detecten noves informacions sobre aquesta causa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *