L’obstrucció d’una rasa i la supervivència dels arbres, principals preocupacions de l’Ajuntament de Navès arran de la tempesta de principi de mes

Dues setmanes després de les fortes pluges acompanyades de vent i pedra que van afectar especialment la zona de Besora la matinada del 3 de setembre, se’n continuen patint les conseqüències. Entre avui i demà l’Ajuntament preveu acabar de repassar els camins d’accés a les cases habitades, però el que preocupa més és l’embossament d’una rasa que, si no s’arregla, pot tenir conseqüències nefastes si es repeteix un episodi d’aquestes característiques. Els tècnics quantifiquen en més de 60.000 euros els treballs de neteja de la rasa, amb taps importants en diversos punts. L’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, reclama l’ajut de la Generalitat davant la magnitud de l’afectació:

Un cop transcorregudes més de dues setmanes de la tempesta, una altra de les problemàtiques que s’està evidenciant és el mal estat dels arbres. Després d’un estiu de forta sequera, la virulència del vent, la pedregada i l’aiguat del passat dia 3, van fer que els arbres d’aquesta zona de Besora hagin quedat completament pelats. A la majoria d’exemplars els han caigut fulles i branques i, a mesura que passen els dies, alguns exemplars s’assequen i es moren. El temor del consistori és que els arbres no rebrotin i els boscos de la zona quedin molt danyats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *