Lleugera millora de l’atur al Solsonès durant el mes de febrer

Han estat 7 persones les que han trobat feina a la comarca, de les quals 5 a Solsona.

Si ens fixem poble per poble, Navès amb 3; i Sant Llorenç de Morunys amb 2, són els municipis de la comarca on més ha disminuït l’atur. Les dades també han millorat a Guixers i a Riner, en aquest cas, amb una sola persona que ha trobat feina a cadascun dels pobles.

A l’altra cara de la moneda, però, hi ha Clariana de Cardener, La Coma i la Pedra, la Molsosa, Pinell i Pinós, on una persona s’ha incorporat a les llistes d’aturats. Amb aquestes dades el conjunt de la comarca suma 468 aturats: un 82% a Solsona.

I al conjunt de Catalunya, la davallada de l’atur ha sigut anecdòtica: només 356 persones han trobat feina arreu del territori. 

Aquesta petita millora arriba després de dos mesos seguits d’augment de l’atur; i si ho comparem amb el febrer d’ara fa un any, hi ha gairebé 100.000 ocupats més. En aquest sentit, el secretari de Treball, Enric Vinaixa, es mostrava optimista pel que fa a l’evolució del mercat de treball:

Tot plegat en un mes marcat pel Mobile World Congress que ahir tancava portes. Vinaixa valorava l’impacte que ha pogut tenir la seva celebració en les dades d’atur:

En qualsevol cas, durant el mes de febrer, l’atur ha baixat en tots els sectors econòmics. De totes maneres, l’atur a Catalunya encara supera els 350.000 desocupats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *