Lladurs és l’únic municipi del Solsonès a la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

L’AMEP, constituïda ahir i integrada per 74 municipis i 4 entitats d’arreu de Catalunya que representen 3 milions d’habitants, té com a objectiu difondre i promoure la titularitat, propietat i gestió pública de les xarxes elèctriques.

Aquests municipis uneixen esforços per fer una transició a un nou model energètic. Consideren que l’actual és opac, injust i no garanteix el dret fonamental a l’energia elèctrica. Defensen que aquesta anomalia no ha de canviar tan sols per exigències de la Unió Europea o necessitats climàtiques sinó perquè el model actual és poc sostenible i poc democràtic. L’alcalde de Lladurs, Daniel Rovira, argumenta que ja és hora que els municipis diguem prou i, de forma activa, ens posicionem per un nou model de proximitat, autoconsum, renovable i de gestió pública responsable.

Tot i que la junta de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública està formada per representants dels ajuntaments de Terrassa, Tàrrega, Barcelona i Vilanova i la Geltrú, Lladurs és un dels municipis que actuaran com a grup motor i impulsaran el Pla d’actuació. L’alcalde de Lladurs, Daniel Rovira, destaca la diversitat d’ajuntaments que en formen part:

       Durant el 2020 s’han posat les bases de l’AMEP, amb l’elaboració del protocol de col·laboració i l’aprovació dels estatuts pels plens dels ajuntaments adherits. En funció del número d’habitants, els municipis aporten quotes ordinàries que oscil·len entre els 150 i els 15.000 euros. Entre les línies estratègiques de la nova entitat hi ha impulsar-ne la gestió administrativa i definir el seu model de governança; promoure la incorporació de més municipis i entitats; i donar a conèixer l’AMEP entre la ciutadania, els agents socials i econòmics i les administracions per generar un debat públic sobre la transició energètica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *