L’índex de risc de rebrot al Solsonès baixa a nivell mitjà amb la detecció de només dos positius l’última setmana

Després d’acumular setmanes amb indicadors negatius, el Centre Sanitari ha detectat dos nous casos a partir de 58 proves PCR i 48 tests ràpids. A Solsona el risc es manté alt, amb 115 punts, tot i que molt per sota dels 377 de la setmana passada. La taxa de reproducció és de 0,43 a la comarca i 0,55 a Solsona, la qual cosa significa que el virus deixa d’expandir-se.

La millora de la situació epidemiològica s’atribueix, en part, a l’avanç de la campanya de vacunació. Pot demanar hora la població a partir de 35 anys per a la primera dosi i els nascuts entre el 1952 i el 1961 que es van vacunar fa 10 setmanes amb Astra Zeneca per a la segona dosi. El web és vacunacovid.catsalut.gencat.cat. Solsona no apareix al mapa en tant que no és punt de vacunació massiva, però mentre hi hagi dosis disponibles es pot concertar cita a través de l’opció de vacunar-se al CAP de referència.

Els últims dies s’han flexibilitzat algunes mesures com la no limitació de persones a les trobades socials, tot i que es recomana no superar les 10 persones, i la reobertura de l’oci nocturn, que coincideixen amb la celebració de Sant Joan. Les autoritats locals fan una nova crida a la responsabilitat ciutadana per evitar un repunt de contagis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *