L’èxit de l’avançament de la capta dels gegants al dia 7 marca un primer balanç positiu de la Festa Major

Quan tot just fa unes hores que s’han tancat els dies centrals de la celebració, les primeres percepcions són molt bones. Una de les novetats, el canvi de la capta del dia 8 al 7, ha tingut molt bona acollida. El regidor de Cultura, Albert Colell, ho qualifica d’èxit enorme i destaca que fins i tot qui no hi va anar i l’endemà va veure els vídeos a través de les xarxes socials en va ser conscient. Colell assegura que va veure un ambient completament respectuós amb els gegants, que es movien de manera més airosa. Aquesta bona rebuda obre la porta a la modificació del protocol geganter. Per al regidor de Cultura, l’ideal seria deixar-ho en una fórmula oberta que permetés organitzar la capta dins dels dies centrals però amb la possibilitat de moure-ho en aquest marge segons les circumstàncies.

Albert Colell destaca l’elevada participació de persones de franges d’edat diferents en la majoria d’actes i l’acompanyament de les condicions meteorològiques. En la seva primera Festa Major com a regidor de Cultura subratlla que no hi ha hagut temps per a introduir canvis cap a la laïcitat que defensa la CUP. Amb tot, el bisbe de Solsona ja no es va convidar a la comitiva del castell de focs del dia 7. De fet, el castell de focs va ser una de les anècdotes, ja que va començar a ¾ de 10 en punt, quan les autoritats encara no havien arribat.

L’altre protagonista destacat ha estat Jaume Subirà, que ha viscut la seva última Festa Major com a director de l’Orquestra Patinfanjàs. Ell ja va recollir el testimoni del seu pare i ara el passa al seu fill, Pau Subirà, amb un equip de joves que li agafen el relleu. El regidor de Cultura subratlla la importància de la tasca de Jaume Subirà i planteja com un precedent el fet que encengués la tronada:

Dos dels grups amb protagonisme a la festa també tenen el relleu generacional assegurat. És el cas de la colla de Trabucaires, que ha incorporat dos joves, Judit González i Marc Llutart. Amb González s’amplia la presència de dones, ja que se suma a Núria Algué, la primera dona trabucaire a Solsona, fa dos anys. Pel que fa al pubillatge, s’ha fet un reconeixement a Marc Vilà, hereu de les comarques lleidatanes sortint. Pel que fa als títols locals, Marina Albets i Marc Ribes són la nova pubilla i hereu, acompanyats de Carla García com a donzella i Jofre Ariza, que repeteix com a fadrí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *