L’Escola Agrària millora diversos espais naturals del Solsonès

Per tercer any consecutiu el centre ha impulsat l’aprenentatge servei, una metodologia educativa que combina el servei a la comunitat i diversos processos d’aprenentatge acadèmic en un mateix projecte. D’aquesta manera, al mateix temps que l’alumnat es forma, ajuda a millorar el seu entorn tenint en compte les necessitats reals del territori.

Durant aquest curs, una desena d’alumnes del cicle formatiu de grau superior de Gestió Forestal i del Medi Natural han creat una cooperativa fictícia i han desenvolupat quatre projectes amb la col·laboració dels ajuntaments.

A Riner, sota les directrius del Grup de Natura del Solsonès, han dut a terme diverses actuacions per a la millora de la biodiversitat i l’ús públic a la bassa del Miracle. S’ha fet un nou observatori de fauna, s’han refet les escales per accedir-hi i s’ha instal·lat una tanca per controlar l’accés d’herbívors a la bassa.

A Llobera, els estudiants de l’Escola Agrària han adequat per a l’ús públic el Marge, un petit bosquet de roures que recentment ha adquirit l’Ajuntament, que és molt utilitzat pels infants de l’escola. Juntament amb ells han plantat arbres, arbustos i plantes aromàtiques. Prèviament, havien instal·lat unes escales de fusta, construït dues basses per a la depuració d’aigua i instal·lat caixes niu. Els altres dos projectes han estat en terme d’Olius, a prop de l’Escola Agrària. D’una banda, han construït una bassa temporal impermeabilitzada al darrera del centre de manera que s’ompli amb l’aigua recollida del sostre de l’edifici. Aquestes basses temporals generen un ecosistema propi i poc comú amb una fauna i flora associades. També s’ha instal·lat un cartell informatiu i un plafó per a l’observació de fauna. D’altra banda, s’ha creat un apiari, un espai on instal·lar arnes amb abelles, i s’ha plantat flora apícola a l’entorn com romaní, timó o espígol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *