Les restriccions per franges horàries es mantenen a Solsona

ACTUALITZADA

Tot i que aparentment el BOE d’avui havia de flexibilitzar aquesta mesura derivada de l’emergència sanitària, si bé compleix el requisit de tenir menys de 10.000 habitants per poder-s’hi acollir, la capital del Solsonès té una densitat de més de 500 habitants per quilòmetre quadrat i l’ordre fixa la relaxació de mesures en aquelles que tenen una densitat inferior a 100.

Així, a Solsona per fer esport o passejos, les persones majors de 14 anys hi poden acudir de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit. Les sortides de gent gran major de 70 anys i persones dependents es poden fer de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre i els infants de menys de 14 anys poden sortir de 12 del migdia a 7 de la tarda.

Pel que fa als bars i restaurants, que només poden oferir el servei de terrassa, poden obrir fins a la 1h els divendres i dissabtes i fins a les 12 la resta de dies.

Aquest matí n’ha parlat a La Central Agnès Centellas, responsable de Protecció Civil a la Catalunya Central, que fa una crida a la prudència:

Des de Protecció Civil han recomanat als alcaldes que els municipis ajudin als negocis de restauració deixant-los ampliar l’ocupació de la via pública quan sigui possible per compensar una mica la reducció de l’aforament. Amb tot, demanen que es limiti l’horari de tancament a la nit per evitar que es descontroli.

Sobre l’ús de la mascareta, considera que era necessària fixar l’obligació de portar-la en tant que es percebia un cansament i una relaxació de la població. Recomanen que si els infants de 3 a 5 anys la porten bé que també en portin i que, per exemple, quan es faci sobretaula en una terrassa, també s’hauria de portar. Des de Protecció Civil demanen prudència davant l’increment de la mobilitat per poder saber amb qui ha estat en contacte cada persona en cas que hi hagi un brot.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *