Les pluges de l’últim mes permeten estabilitzar les reserves als embassaments del Solsonès

Segons fonts de l’Agència Catalana de l’Aigua, els pantans del sistema Ter Llobregat se situen al 59%, un punt per sobre respecte ara fa un mes. Amb tot, es continua en escenari de prealerta, que es fixa quan les reserves estan per sota del 60%. En prealerta no hi ha previstes restriccions en els usos i les mesures van encaminades a l’ús de recursos no convencionals, com la dessalinització, i la posada a punt per preparar la possible activació dels pous de sequera i l’aigua regenerada. A més, es comproven els plans d’emergència amb els ens locals i les entitats d’abastament d’aigua i es preparen els primers bans municipals.

El pantà de Sant Ponç es troba al 75% de la seva capacitat, per sota del 88% d’ara fa un any. Els 18 hectòmetres cúbics emmagatzemats són gairebé 5 menys que la mitjana dels últims anys. Amb tot, les pluges de l’últim mes han permès estabilitzar el volum d’aigua, que anava a la baixa durant el primer trimestre de l’any.

En el cas de la Llosa del Cavall, està a un 46% de la seva capacitat, amb només 37 hectòmetres cúbics. És la meitat del volum respecte l’any passat i molt per sota de la mitjana dels últims anys, que se situava en 70 hectòmetres cúbics. Les darreres precipitacions han permès estabilitzar una tendència a la reducció que es mantenia des de principi d’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *