L’equip de govern de Solsona aprova un pressupost de 10,5 milions d’euros per l’any que ve amb el vot contrari de l’oposició en bloc

El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, els defineix com uns pressupostos socials amb el manteniment dels ajuts i les inversions, alhora que es redueix l’endeutament fins a un 35%. L’aposta per l’habitatge fa que es destinin 100.000 euros per promoure la rehabilitació i lloguer de pisos buits, un import que, si convé, s’ampliarà. A causa del porta a porta, Medi Ambient és l’àrea que presenta un increment més important, del 53%, i s’endú un 14,4% del pressupost total. El capítol d’inversions suma 683.000 euros. La nova comissaria de la Policia Local s’emporta el tros més gros del pastís, 215.000 euros, seguida de l’adequació de l’entorn del tanatori, amb 125.000. Aquesta actuació preveu, entre d’altres, l’enjardinament, l’adequació d’un aparcament exterior, la instal·lació de reg i nou enllumenat.

Des de Junts per Solsona consideren que l’equip de govern ha incomplert els quatre acords vinculats al pressupost als que es va arribar l’any passat. El seu portaveu, Marc Barbens, assegura que la gestió d’aquest pressupost ha estat la pitjor dels darrers anys:

Òscar Garcia, portaveu d’Alternativa per Solsona-CUP, es mostra decebut pel poc diàleg que hi ha hagut amb l’equip de govern:

Garcia lamenta que han rebut indiferència com a resposta a les seves propostes. Entre altres qüestions, Alternativa per Solsona considera insuficients els 100.000 euros destinats a habitatge i lamenta que pel 2022 no es reservi una partida destinada a la supressió de barreres arquitectòniques.

Per últim, Mohammed el Mammoun, del PSC, també afirma que l’equip de govern no ha escoltat les seves propostes ni s’han complert els darrers acords:

Entre d’altres, aposta per la creació d’un fons de suport i aval als joves que vulguin crear la seva empresa.

El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, ha rebatut una per una totes les observacions dels grups de l’oposició i ha lamentat que no hi donin suport:

  Al marge del pressupost, en la sessió d’ahir es va donar llum verda per unanimitat a canviar l’hora dels plens, que es mantindran l’últim dijous dels mesos senars però s’avançaran de les 9 del vespre a 2/4 de 8 per facilitar la conciliació i l’organització familiar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *