L’empresa que impulsava la creació d’un parc eòlic a Pinós ha retirat el projecte davant la incertesa jurídica per tirar-lo endavant

L’Ajuntament tenia previst celebrar el mes que ve una consulta popular per decidir si calia o no modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal vigent, que prohibeix explícitament la construcció de parcs eòlics. L’empresa Igewind, però, ha considerat que aquest tràmit requereix un llarg període de temps i no volia posar en risc perdre els avals que tenia dipositats a Red Eléctrica Española per poder tenir connexió. En qualsevol cas, l’Ajuntament manté que en qualsevol projecte futur l’última paraula la tenen els veïns. Xavier Vilalta és l’alcalde de Pinós:

El consistori destaca que el parc eòlic suposava per les arques municipals uns ingressos inicials de 2,4 milions d’euros per la llicència d’obres, més 300.000 euros anuals durant 25 anys, la qual cosa hauria permès millorar la qualitat de vida del veïnat. També posa de relleu que la contrapartida era un gran impacte ambiental a tots els nivells, provocat pels molins de vent i la línia d’alta tensió, tant en la seva construcció com explotació durant aquests 25 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *