L’autopista C-16 serà gratuïta a partir de la tardor pels usuaris habituals d’entre setmana

Ho va anunciar ahir la consellera de Territori, Ester Capella, durant la presentació de l’Estratègia de Mobilitat del Bages.

Una estratègia que la consellera va explicar primer ahir al matí als alcaldes i presidents de consells comarcals de la Catalunya Central i que té com a punt principal garantir la gratuïtat de l’autopista. Hi van assistir l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, i el president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig.

A aquesta gratuïtat s’hi podran acollir els turismes amb la matrícula registrada que facin l’anada i la tornada en un màxim de 24h els dies laborables. Per aquells que superin les 24h, el descompte en hora punta serà d’un 40%. Així ho explicava la consellera Ester Capella:

El Govern ja havia impulsat bonificacions al peatge, però molts les consideraven “insuficients”. De fet, feia anys que els veïns de municipis propers a l’autopista demanaven la seva gratuïtat per ser la més cara del país i provocar col·lapses a la C-55, l’alternativa gratuïta. 

Ara, el departament encarregarà uns estudis per valorar acabar abans amb la concessió del peatge de la C-16, que en teoria finalitza el 2036. Fins llavors, no es podria oferir de manera totalment gratuïta. 

De moment, la mesura anunciada servirà per descongestionar la C-55 i tindrà un cost anual aproximat de 4 milions d’euros, que reclamaran a l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *