L’atur al Solsonès torna a baixar de la barrera del mig miler de persones

Segons dades de l’Observatori del Treball, durant el novembre 23 persones van trobar feina a la comarca.

em poble per poble, on més s’ha notat aquesta davallada és a Solsona que suma 19 nous ocupats. Riner, amb tres persones; Odèn amb dues; i Clariana, la Coma i la Pedra i la Molsosa són els pobles on l’atur també ha baixat.

Per contra, només hi ha 3 pobles on ha augmentat. Són Navès amb dues persones; i Pinell i Sant Llorenç de Morunys amb una.

Amb aquestes dades, l’atur a la comarca se situa en 483 persones desocupades; 396 a Solsona.

I al conjunt de Catalunya, l’atur encadena el novè mes consecutiu a la baixa i el número de desocupats és ara de prop de 370.000.

En concret s’ha reduït en unes 8.000 persones. El secretari de Treball del Departament d’Empresa, Enric Vinaixa, destacava que es tracta de la major davallada interanual de la història:

Per tot això, Vinaixa assegurava, a més, que ara l’objectiu del Govern de la Generalitat és consolidar la reducció de l’atur de cara a l’any que vinent:

Tot i l’optimisme en la valoració general, Vinaixa també admetia que encara hi ha problemàtiques al mercat de treball que es mantenen, com la bretxa de gènere o l’atur de llarga durada en majors de 45 anys, que pràcticament no s’ha reduït en 12 mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *