L’atur al Solsonès creix un 9% durant el març

Això es tradueix en 45 persones més sense feina. L’increment més significatiu s’ha produït sobretot a Solsona, amb un augment de 35 persones, i a Sant Llorenç de Morunys amb 5 nous desocupats. Tots dos municipis segueixen sent els tenen la taxa d’atur més elevada a la comarca. Els únics municipis on l’atur ha caigut han estat Odèn, Pinell, Pinós i Riner. Al conjunt del Solsonès, la xifra de desocupació supera el mig miler de persones amb un total de 503, de les quals un 82 per cent es corresponen a la capital, Solsona, que ja supera els 400 aturats.

Al conjunt de Catalunya l’atur ha augmentat en prop de 22.000 persones respecte al mes de febrer, que suposa un creixement del 5,5%. La xifra total supera els 417.000 desocupats.

El Govern de la Generalitat admet preocupació per aquest augment perquè, tot i no comptabilitzar els afectats pels ERTO, l’increment és important. Ho explica el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

El conseller també preveu un altre augment clar de l’atur al mes d’abril, quan s’acabarà de visualitzar el que comporta la situació de la COVID-19.

Amb tot, El Homrani ha demanat al govern espanyol que garanteixi que ningú es quedarà sense cobrar la prestació d’atur i, en aquest sentit, ha recordat que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha contractat 400 persones extra per ajudar a agilitzar els tràmits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *