L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha acompanyat vuit projectes d’economia social al Solsonès en l’últim any

Són des de cooperatives de serveis que agrupen professionals que fins ara treballaven com a autònomes en diversos àmbits fins a cooperatives d’habitatge o comunitats energètiques socials.

A part del suport en la creació i consolidació d’una cooperativa o la transformació d’una empresa o associació en cooperativa, l’Ateneu també ha assessorat en l’obtenció d’ajuts i subvencions, la gestió econòmica o la legislació o la definició del model de negoci. Pel que fa als acompanyaments a la consolidació i creixement de cooperatives existents, ha donat suport a iniciatives com Klaab o Sàmara Natura.

Al conjunt de la Catalunya Central, l’Ateneu ha donat suport a un centenar d’iniciatives. D’aquestes, un 20% estan relacionades amb les comunitats energètiques locals i les cooperatives d’habitatge compartit. Juntament amb aquestes dues temàtiques, s’ha centrat en les cures i el territori. Durant el 2022 hi ha hagut prop de 2.500 persones que han participat a les activitats de l’Ateneu, un miler més que l’any anterior.

Una de les grans novetats ha estat la posada en marxa dels cercles de treball agroalimentari i de cultura, que han acompanyat 13 i 20 projectes respectivament. Entre totes les entitats de l’economia social que s’han acompanyat des de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, s’han creat 57 nous llocs de treball i s’han constituït 13 cooperatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *