L’Associació de Micropobles de Catalunya encara la recta final de l’aprovació de l’Estatut de Municipis Rurals

Ara, l’entitat que agrupa els pobles de fins a mil habitants, també reclama la creació d’un òrgan que faci un seguiment de la llei.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’assemblea general de l’Associació de Micropobles a Lluçà, al Lluçanès, on la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, va assegurar que l’equip de govern aprovarà la llei a finals de març i després passarà pel Parlament:

Des de l’Associació de Micropobles de Catalunya valoren molt positivament aquest estatut, però també reclamen un nou consell que segueixi l’aprovació de la llei. En parlava el seu president i alcalde de Riner, Joan Solà:

D’aquesta manera, la nova llei hauria d’estar enllestida durant els propers mesos, després que la maquinària es posés en marxa ara fa més de 6 anys, al 2018.

Una trentena de pagesos i ramaders s’han presentat a l’assemblea general per exposar les seves reivindicacions. Des de Micropobles se’ls ha obert les portes per escoltar-los i s’ha votat a favor d’adherir-se al seu manifest. Tot i que inicialment la intervenció de la consellera a l’assemblea estava prevista pel migdia, els pagesos i ramaders no hi han coincidit perquè finalment es va avançar a l’obertura de la sessió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *