L’Associació de Festes del Carnaval denuncia que es queda sense taller

Es tracta del local situat a l’avinguda de Sant Jordi, propietat del Consell Comarcal. Fa 10 anys, l’ens intermunicipal va cedir-lo a l’Associació de Festes entenent la necessitat de disposar d’un espai de treball per fer reunions, arranjar carrosses i vehicles i crear els muntatges necessaris per la festa. Fa set mesos, el Consell va comunicar a la Junta que havien fet una compra de maquinària i que haurien de prescindir d’un terç del taller. A partir d’aquí, des de l’organització del Carnaval es va demanar fer una trobada per tal de traslladar-los el que suposava per a ells perdre aquest espai. En la reunió, celebrada fa un mes, el Consell va posar de manifest que finalment la part que quedaria per  a l’ús de la Junta es reduiria a una quarta part de l’actual i, a més, que ha d’estar net a mitjan mes de juny.

L’Associació de Festes argumenta que l’espai restant és totalment inviable, ja que no hi caben ni tan sols el material i les eines. Lamenta que no se’ls ha donat cap alternativa des de les institucions locals, ni des del Consell Comarcal, que s’ha reafirmat en la seva insuficient voluntat de buscar alguna solució mentre que l’Ajuntament de Solsona tampoc els ha donat cap opció factible.

Des del Consell Comarcal, la presidenta, Sara Alarcón, subratlla que des de l’ens sempre s’han mostrat amb ganes d’ajudar-los i seguiran fent-ho:

Solsona FM no ha pogut contactar amb els responsables de l’Associació de Festes del Carnaval per recollir les seves declaracions i, en aquest sentit, ens remetem al comunicat. En aquest text, els organitzadors del Carnaval fan una crida a la ciutadania per trobar un lloc digne on poder situar el nou taller de l’Associació de Festes. Demanen que es doni a la festa i a tota la gent que la fa possible la importància que es mereix en tant que és la celebració que més gent reuneix al Solsonès al llarg de l’any i a la qual participen més persones de forma activa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *