L’art centrarà el 6è SolXicSona, que arriba l’últim cap de setmana d’aquest mes

“Viu l’art” és el lema de la proposta lúdica per als infants de primària del 30 de setembre i l’1 d’octubre que organitzen el Consell d’Infants i les regidories d’Infància i Cultura amb la col·laboració del Consell Comarcal.

El SolXicSona arrencarà el dissabte 30 a les 8 del vespre al Teatre Comarcal. Ho farà amb un espectacle multidisciplinari basat en l’art efímer del dibuix amb sorra a càrrec de la companyia Ytuquepintas. L’entrada és gratuïta, però s’han de recollir les invitacions a la biblioteca fins al dia 29.

La majoria dels actes es concentraran el diumenge 1 d’octubre. S’estrena el primer Concurs de pintura ràpida infantil, al qual s’hi podrà participar entre les 10 i 2/4 de 12. Hi haurà dues categories: la de fins a 8 anys i la de 9 a 12. La tècnica serà lliure i la temàtica se centrarà en Solsona. Qui hi vulgui participar, pot consultar les bases al web ajsolsona.cat i inscriure’s a la seva escola.

La resta de programació de diumenge es concentrarà a la zona del Vall Calent i la biblioteca entre les 11 i 2/4 de 2. Hi haurà tallers d’experimentació amb tinta xinesa, escriptura creativa, rastres a partir de música i materials del Museu de Solsona, iniciació al grafit –a partir de 8 anys- i manualitats. Per als infants a partir de 8 anys es farà un taller d’art amb realitat virtual a la biblioteca, amb inscripció gratuïta aquell mateix dia. Mentrestant, es podrà participar en un espai polivalent amb més d’una vintena de jocs tradicionals i populars de grans dimensions i biblioteca mòbil. Alba Mascarella oferirà contacontes de 12 a una, especialment adreçats a la franja d’entre 3 i 6 anys.

Un dels reclams d’aquesta edició és el caricaturista Anthony Garner, que dibuixarà caricatures gratuïtes dels infants i les famílies que vulguin un record de la jornada També s’habilitarà una zona xic-out al voltant del monument a la sardana amb el punxadiscos Marc Muntada i amb servei de barra a càrrec de Joventut Solsonina.

La regidora d’Infància, Pilar Viladrich, es marca com a objectiu donar més pes al Consell d’Infants per a la programació del SolXicSona i per a altres espais de participació. Sentim-la:

Per a permetre-ho, ja s’ha començat a treballar en la modificació del reglament i dels estatuts del Consell d’Infants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *