L’arrencada del nou institut escola Vall de Lord, principal novetat del curs escolar al Solsonès

Es tracta de la fusió entre l’escola Vall de Lord i l’Institut Sant Llorenç de Morunys, gràcies a la qual els alumnes del poble podran cursar tota l’escolarització obligatòria al mateix centre. Fins ara, l’institut només tenia línies de 1r i 2n d’ESO i s’havien de desplaçar a Solsona per acabar secundària. Elena Camarasa, directora de l’institut explica els beneficis del nou centre.

Camarasa també explica que el centre treballarà amb metodologies globalitzadores, no només seguint les matèries establertes, i serà obert a tothom amb activitats a nivell comunitari.

Pel què fa a les mesures i protocols que s’han pres pel Coronavirus, la directora assegura que ho tenen tot a punt.

A partir d’avui, l’Institut Escola Vall de Lord acollirà un total de 120 alumnes: 80 entre educació infantil i primària, i 40 faran secundària. D’aquests, 13 estrenaran el curs de 3r d’ESO.

Al conjunt del Solsonès, són més de 2.000 els alumnes que han tornat a les aules

La majoria, 1.240, són de primària, dels quals 158 comencen l’etapa escolar a P3. A Educació Secundària, 152 alumnes passen de 6è a 1r d’ESO: una etapa que reuneix un total de 600 alumnes. I finalment, als instituts del Solsonès hi ha 132 alumnes de batxillerat i més de 200 en cicles formatius.

Aquest matí hem pogut contactar amb alguns equips directius dels diversos centres de la comarca per conèixer més detalls d’aquest inici de curs.

Arrels Primària ha començat amb uns 400 alumnes i una trentena de mestres. Amb les mesures de prevenció per la Covid-19 s’han desdoblat grups per rebaixar ràtios i mestres especialistes s’han reconvertit en tutors de grups. Pel que fa als projectes, la directora d’Arrels Primària, Anna Moliner, explica que es mantindran tots però adaptant-los a la situació actual.

A la ZER del Solsonès el curs 2020/2021 comença amb 133 alumnes, amb noves matrícules a les set escoles, i amb 26 mestres, dels quals 16 fan jornada sencera. Excepte l’escola Aiguadora, amb 33 alumnes, la resta es consideren un sol grup estable. Pel que fa als mestres itinerants, aniran sempre amb mascareta, i s’ha optat per no programar cap sortida conjunta durant el primer trimestre. També s’han hagut d’adaptar els projectes comuns a un altre format i es fomentarà el contacte dels alumnes amb les eines digitals per tal que, en cas d’aïllament preventiu, hi pugui haver una continuïtat del curs.

A secundària, s’han habilitat quatre accessos diferenciats tant a Arrels II com a l’Institut Francesc Ribalta. L’institut ha arrencat el curs amb normalitat, amb 530 alumnes i una seixantena de professors, a banda del personal d’administració i serveis. Els projectes es treballaran telemàticament ja que tal com estaven plantejats no es poden realitzar per incompatibilitat amb les mesures preventives de la Covid-19. El director del centre, Pep Porredon, no confia en recuperar el gimnàs i el tros de pati afectat per l’ensorrament del mur del camp de futbol fins el curs vinent. Mentrestant, intentaran que les obres interfereixin al mínim possible en l’activitat del centre.

A Arrels Secundària estrenen curs amb uns 400 alumnes i 34 professors i amb les corresponents reorganitzacions de grups estables, accessos i divisions del pati. Aquest any, el projecte iniciat el curs passat de francès obligatori a primer d’ESO, a part de l’anglès, s’estendrà a tot el primer cicle d’ESO.

D’altra banda, avui també s’han posat en marxa les 7 rutes de transport escolar que coordina el Consell Comarcal. En fan ús prop de 200 estudiants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *