L’Ajuntament de Solsona vota aquest vespre en ple un pressupost d’11,5 M € pel 2024 amb més de la meitat d’inversions per a la millora de la xarxa d’aigua

El primer pressupost del govern d’Esquerra i la CUP creix un 4,3% respecte l’actual i les inversions augmenten un 53%, sumant un total de 810.000 euros. Els números reflecteixen un increment general de costos.

L’alcaldessa i titular d’Hisenda, Judit Gisbert, explica que s’ha intentat fer un exercici realista, apostant especialment pels serveis directes a les persones, que suposen una quarta part de les despeses, així com també la cultura i els ajuts destinats a ciutadans, entitats i empreses. S’ha fet una reorganització de les partides més ajustada a la distribució de les regidories.

D’altra banda, a l’ordre del dia hi ha l’aprovació d’un conveni que reguli les condicions de la cessió gratuïta a Creu Roja de la parcel·la municipal que hi ha a tocar de la seva oficina. També es votarà l’actualització del Reglament regulador de la participació dels grups municipals als mitjans de comunicació de l’Ajuntament, que datava del 2004.

Alternativa per Solsona-CUP presenta dues mocions al ple. Una demana l’adhesió de l’Ajuntament a la iniciativa legislativa popular per aconseguir que almenys un 6% del PIB es destini a educació, ja que actualment és menys del 4%. El text s’ha adaptat per fer referència a la retallada que han patit centres solsonins en hores de personal per a l’atenció de la diversitat de l’alumnat. També demanen al Departament d’Educació el reconeixement de la figura de la persona vetlladora i que es reflecteixi en la seva millora de condicions laborals. L’altra moció dona suport al poble palestí en un context de catàstrofe humanitària i insta la comunitat internacional a actuar urgentment per aturar els atacs i el bloqueig a la franja de Gaza.

La Fura convoca una concentració

En aquest sentit, el Casal Popular La Fura ha convocat una concentració davant de l’Ajuntament avui a les 7 per expressar que és necessari un posicionament institucional per fer front a l’ocupació israeliana de Palestina. A 2/4 de 8, al Casal Popular La Fura, hi haurà una xerrada sobre història, actualitat i resistència palestina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *