L’Ajuntament de Solsona suspendrà l’atorgament de llicències de pisos turístics durant un any

Aquest és el principal punt de l’ordre del dia del ple de demà a 2/4 de 8 del vespre, que va acompanyat de l’aprovació inicial de la modificació puntual del pla urbanístic amb la voluntat de regular els habitatges d’ús turístic i les llars compartides. Els darrers 5 anys, les places d’allotjaments turístics han augmentat només en aquesta modalitat, especialment al nucli antic, on gairebé el 7% de les places residencials són per a aquest ús. Al conjunt del municipi hi ha una quarantena de llicències i prop de 150 places. D’altra banda, Solsona és un dels municipis declarats com a zona de mercat residencial tensionat per part de la Generalitat. És per això que la regidoria d’Habitatge considera bàsic establir una limitació urbanística per tenir un model de ciutat equilibrat i que no vagi en detriment del dret a l’habitatge a causa de l’alteració dels preus del lloguer.

Un altre punt del ple referent a l’habitatge és la modificació de les bases dels ajuts a propietaris de pisos buits que facin reformes per destinar-los a lloguer social. L’Ajuntament tornarà a convocar la línia de subvencions per mobilitzar el parc privat d’habitatges desocupats. Es concedirà un 50% de la despesa amb un màxim de 6.000 euros per pis. L’any passat es van concedir 7 ajuts.

El ple de demà ha de ratificar les festes locals pel 2024. En lloc de concentrar els dos dies per Festa Major, es proposa el 9 de setembre i el 12 de febrer, el Dilluns de Carnaval. Aquestes i altres qüestions es tractaran a la sessió plenària de demà a 2/4 de 8 del vespre, que podreu seguir en directe per aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *