L’Ajuntament de Solsona fa un toc d’alerta davant el consum d’aigua per sobre del llindar permès

El març es va tancar amb una mitjana de 226 litres per habitant i dia, 26 litres més que el màxim fixat per l’Agència Catalana de l’Aigua. És per això que el consistori fa una crida a reduir el consum reforçant la campanya de sensibilització per sequera i difonent un nou ban per recordar les restriccions vigents des del febrer, quan el municipi va entrar en estat d’emergència 1. A més, aquesta setmana la Generalitat ha aprovat un decret llei fixant en un màxim de 100 litres per persona en l’ús domèstic.

Una de les noves mesures és que de dilluns a divendres no es permetrà l’ús de les dutxes en els equipaments poliesportius municipals, si bé estaran obertes per a les competicions del cap de setmana.

El ban destaca la prohibició d’omplir o reomplir piscines. Només es permetrà reomplir les que siguin refugis climàtics. L’Ajuntament designarà les municipals i les del carrer del Pedraforca. Així mateix, recorda que no es poden regar horts o jardins amb aigua potable, una actuació que podrà ser sancionada a través de l’ordenança de sequera que està en fase d’aprovació.

La campanya de sensibilització es reforçarà a partir de la setmana que ve a les xarxes socials i en aquesta emissora amb el lema “L’aigua s’esgota. Estalvia’n cada gota”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *