L’Ajuntament de Solsona encarrega un estudi sobre habitatges buits per desenvolupar polítiques de lloguer

El regidor d’Habitatge, Ramon Xandri, considera que aquesta anàlisi és necessària per combatre la manca de pisos de lloguer social, un problema que s’ha agreujat amb la crisi de la Covid-19. Xandri comenta l’objectiu d’aquesta iniciativa:

La junta de Govern Local ha adjudicat la redacció al despatx solsoní Lluerna Arquitectura per un import de 15.000 euros. Xandri confia tenir-lo enllestit en un termini d’entre 6 i 7 mesos, amb la concreció de propostes d’intervenció per part de l’empresa redactora. Amb tot, tenint en compte que es tracta d’una problemàtica urgent, el consistori crearà una borsa de lloguer pròpia de vuit pisos per a casos d’emergència i col·lectius de risc, com persones desnonades o dones en situació de maltractament. L’Ajuntament garantirà als propietaris el cobrament i la conservació del pis.

La CUP, satisfeta per l’estudi tot i que arriba tard

Des d’Alternativa per Solsona-CUP recorden que a principi de legislatura van plantejar la necessitat d’entomar el problema de l’habitatge a Solsona i van condicionar el seu vot afirmatiu a la investidura de David Rodríguez a la realització d’aquest estudi. Els cupaires es mostren satisfets de veure que tira endavant, tot i que una mica més tard del que haurien desitjat. Confien que d’aquest anàlisi en surtin les polítiques necessàries per garantir el dret a l’habitatge com l’ampliació del parc públic, mesures fiscals que incentivin la posada en lloguer i promoure iniciatives com la masoveria urbana.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *