L’Ajuntament de Solsona consultarà la ciutadania per posar noms de dona als carrers de la Cabana del Silo

Amb la urbanització d’aquest sector comprès entre el cementiri, la carretera de Manresa i l’avinguda de Sant Bartomeu, es preveu que s’hagi de posar nom a tres carrers. La regidoria de Participació farà una consulta a la ciutadania a través del web i amb butlletes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per a qui vulgui votar presencialment. La idea és que es pugui escollir entre diverses propostes, entre les quals figures històriques femenines de Solsona i dones de la literatura catalana. El resultat de la consulta haurà d’estar validat pel Ple.

De fet, a Solsona només hi ha vuit espais públics amb nom femení, dels quals només la plaça de Ribera es refereix a una persona no religiosa. El consistori defensa que fa temps que té decidit dedicar espais públics a dones rellevants de la història local o catalana per reparar el greuge històric que han patit les dones en el nomenclàtor de la ciutat, però ha hagut d’esperar a disposar de la previsió d’urbanització de carrers nous. Ho apunta l’alcalde, David Rodríguez:

Rodríguez fa referència a la iniciativa del Grup de Gèneres del Solsonès a la plataforma Change.org per demanar a l’Ajuntament la revisió del nomenclàtor en clau de gènere i de memòria històrica. Les dues darreres incorporacions al nomenclàtor han estat masculines: la del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, per donar nom al vial de la nova escola El Vinyet, i el de l’alcalde de Solsona durant 24 anys Ramon Llumà a la plaça de la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *