L’Ajuntament de Solsona aprovarà les primeres mesures socioeconòmiques per pal·liar l’impacte de la Covid-19 en el ple telemàtic de demà

Es tracta de la sessió corresponent al març, que es va haver d’ajornar a causa de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. El principal punt serà el full de ruta del consistori en la gestió de la crisi sanitària, que han consensuat tots els grups municipals i que recull mesures per implementar a través de diferents regidories. El text preveu la readaptació del pressupost d’aquest exercici i del Pla de mandat, prioritzant la despesa segons les necessitats actuals.

Es destinaran 250.000 euros en ajuts directes. Es crearà un Fons públic local amb una aportació inicial de 100.000 euros com a línia de finançament a interès zero per cobrir necessitats de liquiditat immediates. D’altra banda, es posarà en marxa un fons per a la reactivació econòmica i social amb una primera dotació de 150.000 euros, que inclou una aportació extraordinària al Fons d’emergència social.

Al ple telemàtic de demà també es votaran les bases reguladores de la concessió de subvencions al teixit comercial i serveis de proximitat, amb un màxim de 500 euros per establiment. Pel que fa als microcrèdits, hi haurà una línia de 75.000 euros per a empreses i autònoms i una altra de 25.000 per persones afectades per un ERTO. Per tal de desplegar aquests ajuts, s’han d’aprovar dues modificacions de crèdit.

La transmissió del primer ple telemàtic de l’Ajuntament de Solsona, demà a partir de les 7 de la tarda, es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del consistori https://www.youtube.com/watch?v=9N30S2f0HBs&feature=youtu.be

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *