L’Ajuntament de Sant Llorenç compra el camp del costat del consistori i la casa de Cal Cametes a la parròquia

Aquestes són les actuacions més recents que s’emmarquen en les negociacions que mantenen els dos organismes des de mitjans del 2019 amb l’objectiu d’endreçar tots els temes pendents entre el consistori i la Parròquia de manera que siguin beneficiosos pels piteus.

D’una banda, es reformula el projecte global del monestir, fent-lo més assequible a la situació econòmica actual. La idea inicial era molt ambiciosa i s’havia aconseguit un important finançament. Amb tot, l’arribada de la crisi no va permetre materialitzar-ho i, per tant, la parròquia segueix sense tenir acabades les seves dependències a la zona del monestir. Això fa que estigui ocupant uns pisos de la Fundació La Vall. Per tal d’alliberar aquest espai i donar una sortida a aquesta situació, s’ha acordat acabar les noves dependències parroquials amb el suport econòmic de la parròquia i la instal·lació d’un ascensor a càrrec de l’Ajuntament. D’altra banda, el projecte inicial del Monestir contemplava habilitar dependències parroquials a la casa de “Cal Cametes”, que tampoc s’han realitzat. Per aquest motiu, s’ha optat per treure aquest edifici del projecte global i formalitzar la compravenda de Cal Cametes durant aquest any.

Amb tots aquests canvis, Ajuntament i Parròquia de Sant Llorenç han aprovat un nou conveni de gestió del monestir per 50 anys, que clarifica les responsabilitats i els espais de cadascú. Paral·lelament, també s’ha signat un contracte de lloguer per la casa de la Mare de Déu dels Colls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *