L’Ajuntament de Clariana repartirà 360.000 euros en ajuts als veïns en tres anys per fer millores en medi ambient, salut i l’entorn de les cases del municipi

Es tracta d’una línia de subvencions que ja es convoca des de fa anys però en aquesta ocasió s’ha optat per agrupar la mateixa inversió, 120.000 euros anuals, en tres anys. En l’àmbit del Medi Ambient es pot optar a ajuts per a depuradores domèstiques, canvi de calderes, actuacions d’aïllament de l’habitatge o adquisició d’electrodomèstics de classe A. En Salut, són subvencionables des de la compra de cadires de rodes i crosses fins a sistemes per a cadires automàtiques per pujar escales passant per tractaments per l’oïda, la vista o la dentadura. Pel que fa al condicionament de l’entorn de les cases, s’hi contemplen des de graves per arranjar camins, equips de protecció antiincendis, alarmes o fanals. També hi ha un apartat per a l’adquisició d’ordinadors, tauletes i impressores.

Clariana és un dels ajuntaments amb ingressos més elevats, sobretot degut al fet que acull dues infraestructures de gran envergadura: l’abocador comarcal i el pantà de Sant Ponç. Amb aquestes subvencions, l’Ajuntament vol compensar els veïns. Ho explica l’alcalde, Albert Bajona:

Poden optar a aquests ajuts tots els veïns empadronats al municipi que hi resideixin almenys de dilluns a divendres i estudiants que s’hagin de desplaçar per cursar els seus  estudis. Com més antiguitat tingui la persona empadronada, major serà l’import de la subvenció. Els elements adquirits s’hauran de mantenir a la casa un mínim de 5 anys i es poden complementar els ajuts amb els d’altres administracions sempre que la suma de totes no superi l’import total de l’actuació. Les accions s’han de realitzar o haver realitzat entre l’1 de gener d’aquest any i el 30 de novembre del 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *