L’AIMS creix en la seva 18a edició amb la creació d’una orquestra simfònica

Actuarà l’11 d’agost a la Sala Polivalent amb la participació de fins a 55 músics sota la batuta del reputat director d’orquestra internacional italià Riccardo Frizza. Aquesta serà la principal novetat de l’AIMS Festival d’enguany, tal com ha posat de relleu aquest matí en roda de premsa el seu director, el violoncel·lista Peter Thiemann:

 

L’AIMS allarga la seva estada a la ciutat. Començarà  el 2 d’agost i finalitzarà el dia 18 amb el concert de cloenda al Teatre Comarcal. Aquest estiu oferirà 46 actuacions en una quinzena de municipis de la Catalunya Central i Lleida. Com és habitual, els concerts seran en tres formats diferents: el clàssic, a sales de concerts, teatres i esglésies; el del carrer, que és el més popular, a la plaça de la Catedral de Solsona; i el social, amb què el festival s’apropa a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Entre les singularitats de la iniciativa hi ha el fet que es tracti d’un festival acadèmic, únic al país; que converteixi les comarques centrals en un territori de música l’alta qualitat, i l’atractiu patrimonial dels indrets que en són escenari.

Prop d’un centenar de joves talents de la música faran estada a la capital del Solsonès procedents de diferents països de la Unió Europea, Rússia, els Estats Units, Japó, Taiwan, Armènia i Turquia, entre d’altres. La major part són estudiants de grau superior, tot i que cada vegada creix més el volum de participants d’entre 10 i 14 anys. En aquesta edició, l’alumna més jove és una nena suïssa de 8 anys que toca el violí. Enguany participaran a l’AIMS dos solsonins. Ho tornarà a fer el violoncel·lista Gerard Flotats, de 18 anys, i, per primera vegada, Paula Jané, per perfeccionar les seves habilitats amb la flauta.

Per a l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, mantenir el compromís de la ciutat amb l’AIMS ha de continuar sent una prioritat en les polítiques de la regidoria de Cultura:

Una altra novetat d’aquest any serà la possibilitat d’escoltar el festival en directe des de qualsevol racó del món en dues ocasions. Serà amb el concert del dia 8 a la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona i el de cloenda, el dia 18 al Teatre Comarcal de Solsona, gràcies a la col·laboració de professionals experts en emissió en directe. El concert inaugural, que anirà a càrrec dels professors, arriba divendres vinent a les 8 del vespre al Teatre Comarcal. Tota la programació es pot consultar en línia al web aims.cat.

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *