L’Agrupació d’Electors Independents reclama al Consell Comarcal agilitat en la definició del nou model de recollida rural de residus i el seu cost

En el darrer ple de l’ens, el portaveu de la formació, Joan Solà, va posar sobre la taula que fa molts mesos que s’està plantejant un nou sistema de recollida a la comarca, i que tots els ajuntaments estan d’acord que ha de millorar. En aquest sentit, reclama agilitat, transparència i que s’expliqui quins seran els costos que hauran d’assumir els veïns de la comarca per tal que els ajuntaments ho puguin repercutir en els propers pressupostos. L’únic que està clar és que a partir de l’any que ve els costos seran superiors i, a més, hi ha el condicionant de l’entrada en vigor del porta a porta a Solsona que, tot i no tenir data, afectarà els costos de la gestió de residus de la resta de la comarca. Joan Solà, portaveu de l’Agrupació d’Electors Independents:

Des del govern comarcal, Sara Alarcón ha confirmat que el cost de les aportacions a l’abocador serà més car a partir del 2021. Pel que fa al finançament de la Generalitat, han explicat que l’Agència de Residus no finançarà el canvi a un altre sistema de recollida fins que no hi hagi enllestit l’estudi de viabilitat que s’està realitzant, que tot apunta que s’apostarà pel sistema d’illetes. A més, defensen que primer cal completar la prova pilot de porta a porta de baixa freqüència que s’està duent a terme al nucli de Vilamantells, a Guixers, amb una durada prevista de 3 mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *