L’ACA instal·larà sirenes d’emergència a les preses de la Llosa del Cavall i Sant Ponç, al Solsonès; i la Baells, al Berguedà

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua s’han iniciat els tràmits per implementar un pla d’emergència a cada un dels pantans que gestiona. El projecte identificarà els possibles danys, els sistemes d’avís, l’equipament necessari i l’adequació de les instal·lacions actuals amb l’objectiu de minimitzar els riscos derivats de la presa i gestionar les possibles situacions d’emergència.

La instal·lació de sirenes serviran per avisar la població de les zones d’afectació en cas de ruptura de la presa per poder actuar en conseqüència. Pel que fa al pantà de Sant Ponç, es traslladarà la sala de control d’emergències, perquè actualment es troba dins la zona afectada per una possible ruptura de la presa.

Els contractes de redacció dels projectes de la Llosa del Cavall i de la Baells tenen un valor de gairebé 49.000 euros; mentre que el de Sant Ponç és de més de 50.000. El termini en tots els casos és de set mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *