L’ACA comença a tenir en compte els municipis ramaders a l’hora de controlar la despesa d’aigua en temps de sequera

El director de l’ACA ha explicat aquest matí a Solsona que el pla especial de sequera contempla tres annexos amb diverses tipologies de municipis: els que tenen molta població estacional de segones residències, els que tenen una activitat industrial amb consums d’aigua d’entre 10 i 50 litres per habitant i els que tenen una activitat industrial amb grans consums, que han de donar separades les dades domèstiques de les industrials. Ara també es comencen a afegir municipis ramaders. Samuel Reyes ha posat com a exemple un municipi del Solsonès:

Amb tot, el director de l’ACA destaca que fa dos anys que s’està en alerta per sequera i lamenta que alguns ajuntaments no s’hagin posat les piles fins al moment que s’han començat a incoar expedients sancionadors.

Precisament ahir, l’ACA va anunciar que ha prorrogat almenys fins al desembre l’entrada en emergència del sistema Ter-Llobregat.Ara mateix, la mitjana dels embassaments de les conques internes és del 23%, i això ha permès ajornar aquest estat d’emergència unes setmanes més tard del que preveia fins ara, a finals de novembre.

Això afecta els embassaments de Sant Ponç i la Llosa del Cavall. Segons el Meteocat, el que queda de setembre i el novembre seran mesos normals pluviomètricament, com la mitjana, però la primera quinzena d’octubre podria ser més humida de l’habitual. No obstant, la irregularitat del clima mediterrani pot fer variar els càlculs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *