La suspensió del mercat del divendres i l’atenció no presencial a l’Ajuntament de Solsona s’allargaran almenys 15 dies més “per prudència”

En la cinquena setmana de vigència de l’estat d’alarma, el consistori ha optat per mantenir les restriccions i mesures d’acció com a mínim fins a final de mes. Tot i que la situació està controlada i segons l’última actualització oficial del registre del Departament de Salut a Solsona hi ha set positius confirmats, els propers 15 dies es consideren determinants per evitar l’aparició d’un nou brot. El consistori afirma que si bé les dades oficials no són les reals al 100%, sí que són indicatives. A més, han confirmat que en les dues darreres setmanes els serveis funeraris municipals no han registrat cap defunció vinculada a la Covid-19. Malgrat això, l’alcalde, David Rodríguez, fa una crida a la prudència ja que del bon comportament ciutadà d’aquests dies en pot dependre la resolució futura de la situació.

Així, al marge de les mesures dictades per les administracions superiors, el consistori manté la suspensió del mercat dels divendres almenys fins a final de mes. Considera que és un dels punts més delicats per a la possible propagació del virus. Per contra, es manté el mercat de dimarts, que és molt més reduït, i on fins ara totes les parades excepte una han optat per no venir.

L’atenció ciutadana a l’Ajuntament segueix sent telemàtica, ja sigui a través de la seu electrònica o del correu ajuntament@ajsolsona.cat, i telefònica, trucant al 973480050. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 3 de la tarda. Fora d’aquest horari i en cas d’urgències, es pot trucar a la Policia Local al 973483040. Paral·lelament, tot el personal municipal que pot seguir realitzant la seva feina des de casa desenvolupa la modalitat de teletreball.

Per la seva banda, el consistori manté la seva activitat política amb caràcter telemàtic. A final de mes se celebrarà el ple ordinari ajornat al març, que es podrà seguir des de casa. El principal punt serà una modificació de crèdit per poder donar resposta a les necessitats socials i econòmiques de famílies, comerços i empreses més castigats per l’estat d’emergència. Els ajuts es dissenyaran a través d’un acord de ciutat amb totes les forces polítiques i els agents econòmics i socials. Per la seva banda, l’Agència de Desenvolupament Local manté aquests dies el contacte amb el teixit industrial i comercial per detectar les necessitats a les quals cal fer front i establir els mecanismes amb què els ajuntaments poden ajudar a pal·liar la crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *