Esquerra Republicana condemna l’atac a la seva seu, que qualifica de feixista

En unes piulades publicades dimecres al vespre, els republicans afirmen que pintar la via pública i penjar un cap de porc no és llibertat d’expressió. Per als republicans, cal respectar totes les idees polítiques sense acceptar cap tipus d’injúria. Així responen públicament a les pintades de la bandera espanyola que almenys dos ciutadans van dur a terme a l’exterior de la seu del partit, situada al carrer de Sant Cristòfol, la matinada de dimecres. A més, van penjar una bandera espanyola a la porta del local, coronada per un cap de porc. Igualment, al vidre hi van enganxar una pancarta on es llegia “No heu après res de la història”, com a protesta a l’abstenció d’Esquerra al Congrés de Diputats que ha permès la investidura del socialista Pedro Sánchez. 

La Policia Local va enxampar dos dels autors d’aquesta acció, que van reconèixer els fets. El CDR Solsonès, tot i desmarcar-se’n, va publicar la foto de l’acció a Twitter i es va manifestar a favor de la iniciativa, fet que va desencadenar nombroses reaccions a les xarxes socials durant tot el dimecres. El Comitè de Defensa de la República defensa que aquest atac no és un acte vandàlic, sinó una acció de protesta, crítica política i llibertat d’expressió. En la mateixa línia s’ha expressat La Forja, Jovent Revolucionari al Solsonès. Així els respon l’alcalde i expresident d’Esquerra Republicana, David Rodríguez:

També s’ha manifestat respecte d’aquest incident Alternativa per Solsona-CUP a Twitter. Els cupaires coincideixen amb el CDR i es mostren a favor de la llibertat d’expressió per palesar el descontentament davant de certs pactes polítics. Per a la CUP, és una eina de protesta com qualsevol altra. Esquerra Republicana de Catalunya ha respost aquesta formació amb una piulada en què lamenta la poca valentia de denunciar uns actes vandàlics i camuflar-los sota el nom de llibertat d’expressió.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha interposat una denúncia per reclamar els danys a la via pública, pels costos que suposarà reparar la pedra del paviment. David Rodríguez ha destacat en declaracions a Solsona FM que el consistori ha de vetllar perquè qui malmeti els bens públics els repari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *