La revista Auriga premia una estudiant de l’Institut Francesc Ribalta per un treball de recerca sobre Antígona

Aquesta publicació de divulgació i debat del món clàssic ha reconegut el treball de Marina Real i Guzmán “La meva Antígona” amb el vint-i-novè Premi Núria Tudela per a estudiants. L’objectiu d’aquest treball de l’àmbit humanístic era adaptar la tragèdia grega de Sòfocles en format narratiu després de fer una anàlisi literària de l’obra.

A través de la recerca sobre la tragèdia grega, els autors tràgics i una exhaustiva comparació entre l’Antígona de Sòfocles, la de Salvador Espriu i la de Jean Anouilh, s’arriba a l’elaboració d’una novel·la curta. Es tracta d’una versió del mite afegint dinamisme i ampliant l’acció però mantenint la base dels fets, els personatges i els valors que estableix l’autor original. És apta per a un públic del segle XXI tant per a qui conegui la tragèdia original grega com qui no.

La directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela, ha destacat el valor del text d’Antígona de Sòfocles que explica la història d’una noia jove que s’enfronta al poder pel que ella creu que és just. Destaca que això té una especial rellevància en els moments d’incertesa social que vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *