La pre-candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern es torna a encallar

Ara és el president d’Aragó, Javier Lambán, qui diu que no signarà l’acord sobre el repartiment de les proves. En parlava ahir en roda de premsa on assegurava que no anirà a la signatura de l’acord, i avançava que presentarà una proposta més justa i equilibrada:

Inicialment, l’acord del Comitè Olímpic Espanyol passava per què a Catalunya es fessin les proves d’esquí alpí i de muntanya, l’snowboard i l’hoquei; i a l’Aragó s’hi fes l’esquí de fons, el biatló i el patinatge.

Una proposta que la Generalitat veu amb bons ulls i diu que no estan disposats a replantejar-la.

Ahir, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, sortia al pas de les declaracions del president d’Aragó en una roda de premsa posterior al Consell Executiu. Plaja assegurava que Catalunya no renunciarà als Jocs ni reobrirà el debat:

La portaveu també recordava que la proposta estava acordada per una comissió tècnica on, a banda del Comitè Olímpic Espanyol, la Moncloa i la Generalitat, també hi havia el mateix govern d’Aragó.

Mentrestant, les veus contràries a la celebració dels Jocs segueixen fent campanya. La plataforma STOP Jocs Olímpics convoca una manifestació de país.

Amb el lema Per un Pirineu Viu, Stop Jocs volen reunir el màxim nombre de persones a Puigcerdà el 15 de maig per fer veure al Govern que els veïns del Pirineu no volen acollir aquests Jocs Olímpics.

Amb tot, exigeixen que la consulta es faci en igualtat de condicions a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, al Solsonès, al Berguedà i al Ripollès. En parla Bernat Lavaquiol, un dels portaveus de la plataforma:

Pel que fa a la pregunta de la consulta, que segons la plataforma es faria el 3 o 10 de juliol, demanen que sigui clara i que tingui com a úniques opcions de resposta: o NO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *