La Policia Local posa en marxa una campanya informativa a peu de carrer sobre la nova ordenança dels gossos

La modificació de la normativa, aprovada al ple del novembre passat i en vigor des de fa un mes, obliga els propietaris d’animals a sortir a passejar-los duent bosses per recollir-ne els excrements i una ampolla d’aigua per diluir-ne els orins. Qui incompleixi aquesta falta greu pot ser sancionat amb multes d’entre 100 i 600 euros.

Així, fins al 12 de març la Policia Local patrullarà per les zones més freqüentades per gossos i lliurarà un fulletó informatiu al seu propietari. Es tracta del Camp del Serra, el nucli antic, els camins de la Mare de la Font i de la Ribera, el carrer del Metge Cots, el sector de la Creu de Sant Joan o l’entorn de les pistes de tennis i pàdel, entre d’altres. La mateixa acció a peu de carrer servirà per recollir les dades d’identificació dels animals i actualitzar el cens d’animals de companyia. L’Ajuntament té registrats uns 600 gossos, però calcula que n’hi ha molts que no hi són i altres que s’han mort i no s’han donat de baixa. Qui té el gos censat i està al corrent de pagament pot recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament un dispensador de bosses i una ampolla tova. Des que va començar la campanya només se n’han recollit 200.

La campanya informativa de la Policia Local es complementa amb un ban d’alcaldia i una nova campanya a xarxes socials i mitjans de comunicació amb el lema “El teu gos, la teva responsabilitat. No deixis traça!”.

La modificació de l’Ordenança de la tinença d’animals no ha rebut cap al·legació. El govern municipal la va posar en marxa per la presència creixent d’excrements i miccions a la via pública, una preocupació que els veïns van fer arribar a l’executiu en pràcticament totes les visites de barri. Ho destaca l’alcaldessa, Judit Gisbert:

L’oposició es va abstenir en aquest canvi de normativa ja que, si bé comparteix la necessitat d’abordar la problemàtica, dubta de l’eficàcia de la solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *