La plataforma “Solsonès pel Futur” organitza la primera jornada educativa sobre emergència climàtica

Tindrà lloc al Teatre Comarcal de Solsona el dissabte 14 de març i les inscripcions ja es poden formalitzar a través d’un enllaç al web dels Serveis Educatius del Solsonès. La jornada vol ser l’inici d’un procés d’educació, formació i conscienciació de tota la població sobre la realitat de la crisi econòmica, ecològica i social. S’adreça especialment als docents, de fet, és una activitat reconeguda com a activitat formativa pel Departament d’Educació, però també hi pot participar la ciutadania en general.

La jornada porta per lema “Jo podré dir que vaig fer tot el possible per evitar-ho!”. La primera ponència anirà a càrrec de Francesc Sardà, Doctor en Biologia, científic del CSIC i expert en aspectes relacionats amb els límits del creixement. Parlarà de la crisi climàtica i tot el que l’acompanya, des de les dades fins a les conseqüències. Maria Garcia, membre d’Ecologistes en Acció, se centrarà en el transport, el canvi climàtic i la contaminació de l’aire. Un ponent local serà Eduard Plana, investigador del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, que parlarà de “Boscos i societat en un context d’emergència climàtica”. L’última ponència abans de la pausa la pronunciarà el periodista i ecologista Jordi Bigues, membre del Moviment internacional “Rebel·lió o extinció”. Se centrarà en 10 típics enganys sobre el canvi climàtic en una xerrada titulada “Perquè ningú no fa res?”.

Pels volts de les 12 hi haurà un debat amb els ponents sota el lema: “Encara som a temps de poder fer alguna cosa?” i un altre titulat “Entre totes podem canviar-ho!”, que comptarà amb la participació de diverses entitats. L’última ponència, sobre economia social i solidària, la pronunciarà Laura Muixí, de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Us podeu inscriure i consultar el programa d’actes complet al web dels Serveis Educatius del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *