La penjada del ruc del Carnaval de Solsona s’adapta a les restriccions fent només una pixada simbòlica amb aigua freàtica

La situació d’emergència ha obligat a adaptar l’acte més icònic del Carnaval de Solsona per primer cop en 39 anys. L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, explica quin sistema s’ha utilitzat per adaptar-se a la situació d’emergència per sequera sense deslluir la festa:

A diferència d’altres anys, el ruc no anirà pixant de manera aleatòria durant la resta de la setmana. També s’ha demanat als veïns del tram del c/Castell que no llencin aigua amb galledes des de finestres i balcons durant la penjada per evitar malgastar aigua.

Acció Climàtica treu pit de l’actuació davant la sequera

Mentrestant, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va comparèixer ahir en comissió al Parlament, on va treure pit de l’actuació del govern davant la situació d’emergència actual.

Mascort reivindicava la gestió que s’ha fet des del Govern de la Generalitat destinant més de 600 milions d’euros en actuacions des de l’activació del Pla de Sequera:

El conseller també posava en valor que s’hagués pogut endarrerir més d’un any l’entrada en estat d’emergència i que s’hagi generat aigua per sobreviure vuit mesos sense gastar una gota dels embassaments. En part, gràcies al treball de la dessalinització que produeix més d’un 50% de l’aigua que es gasta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *