La Parròquia de Solsona es reinventa davant la situació de confinament

En lloc de trametre el full en paper, aquesta setmana s’ha utilitzat la publicació digital Nació Solsona per fer-la arribar als fidels. S’hi expliquen tres iniciatives. La primera és Fem Servei, i inclou l’alteració de l’atenció en cas de defunció. Xavier Novell es mostra disposat a oferir una celebració al cementiri mentre que les famílies que ho vulguin podran celebrar el funeral un cop s’hagin acabat les restriccions. Aquests dies el despatx parroquial atén per telèfon o per correu electrònic; Càritas respon a les urgències per telèfon; les confessions es poden concertar a través del correu electrònic del bisbe i la unció dels malalts cal concertar-la prèviament per telèfon.

La impossibilitat de dur a terme celebracions religioses presencials fa que Xavier Novell retransmeti cada dia una missa a través del Canal de Youtube de la Parròquia de Solsona. L’oficia des de la seva capella i s’emet de dilluns a divendres a 2/4 de 8 del vespre i dissabte i diumenge, a les 12 del migdia. A través de l’instagram, les xarxes socials o una adreça de correu electrònic es facilita l’enllaç per connectar-se. Així mateix, a instagram es faciliten recursos de pregària i s’insta els fidels a participar al res de l’Àngelus cadascú des de casa seva cada dia a les 12 del migdia.

Finalment, la parròquia de Solsona ha endegat la iniciativa d’ajuda mútua “Fem Xarxa”. Dins l’organigrama de la parròquia s’ha establert una estructura per garantir que tothom rebi cada dia una trucada d’algú de la comunitat per poder parlar i tenir cura els uns dels altres. Qui vulgui afegir-se a aquesta iniciativa i rebre una trucada cada dia ha de facilitar el seu nom i número de telèfon a la parròquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *