La Junta del Centre Sanitari dona llum verda a un pressupost a l’alça pel 2021 de 5,6 milions d’euros

Es va aprovar ahir en una sessió semipresencial per 9 vots a favor i 5 abstencions. Els comptes creixen un 6% respecte els de l’exercici en curs arran de la pandèmia, que fa preveure un increment en despeses com vestuari, neteja, bugaderia o comunicacions telefòniques. Ho argumenta la presidenta del Centre Sanitari, Sara Alarcón:

Els increments més destacats són en el capítol d’inversions, que puja un 20%, i el de personal, que augmenta en un 7,5%. El capítol d’inversions està subjecte a la resolució favorable d’uns ajuts de la Diputació de Lleida que han de permetre millorar l’activitat diària del Centre Sanitari, com maquinària, mobiliari, informàtica i reformes d’espais.

Pel que fa a les despeses de personal, creix la partida tenint en compte l’increment de final d’any que preveu l’Estat espanyol i també per intentar arribar a un acord amb els treballadors per tancar les pagues que es deuen. Alarcón ha avançat que fa pocs dies s’ha presentat una nova proposta al comitè d’empresa, que l’ha de traslladar a l’assemblea de treballadors. Un cop la direcció tingui una resposta, s’anirà concretant el que s’acordi entre les dues parts.

Els membres que es van abstenir van desgranar diversos arguments com la manca de transparència, el que consideren un excés de previsió de despesa en especialistes de 200.000 euros i el traspàs de fons del Centre Sanitari al Consell Comarcal de 107.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *