La gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central alerta que es preveu que la corba de casos de coronavirus seguirà en augment els propers dies

Teresa Sabater, gerent en funcions d’aquest organisme, ho ha explicat aquest matí a La Central:

Sabater ha explicat que a hores d’ara l’hospital de la Catalunya Central on estan més en crisi és el d’Igualada. El brot ja ha causat 14 morts i hi ha 88 positius, 48 dels quals són sanitaris i 6 dels casos són greus. A la resta d’hospitals i centres d’atenció primària ha assegurat que la situació encara està sota control. La gerent en funcions de la Regió Sanitària de la Catalunya Central ha destacat que s’han ajornat totes les proves i visites no urgents i s’han començat a fer contactes telefònics amb pacients que no calia que es desplacessin presencialment als centres de salut. Teresa Sabater també confirma que s’ha pogut treballar per preservar alguns equips que treballen de forma telemàtica per tenir professionals de reserva en cas que calguin nous confinaments del personal que està actiu presencialment. La responsable de la Regió Sanitària Centre ha volgut enviar un missatge de calma afirmant que malgrat que hi ha professionals sanitaris en estudi confinats que podrien sortir positius, la situació no és excessivament greu i que precisament s’estan preparant per no anar a molt pitjor. A més, esperen que hi hagi força negatius per poder-los reincorporar al sistema. Amb tot, Teresa Sabater reconeix que és un virus desconegut i que només se’n coneix l’evolució veient els casos recents de Xina. La gerent en funcions de la Regió Sanitària de la Catalunya Central assegura que ara estem patint els contagis de les últimes setmanes, que poden augmentar encara durant uns 15 dies més, però destaca que el confinament està ajudant a evitar l’expansió del virus.

A casa, recomana fer cas de les mesures de prevenció, com rentar-se sovint les mans, evitar compartir estris com plats i coberts i extremar la cura de la neteja. També és partidària d’utilitzar guants per anar a comprar i evitar les aglomeracions als comerços. En cas de sospita de positiu per coronavirus, recomana connectar-se al web del CatSalut i, si coincideixen els símptomes, trucar al Centre Sanitari perquè l’equip d’atenció primària expliqui com cal actuar. Per a informació general es pot trucar al 012, al 061 només quan sigui necessari i al 112 exclusivament en cas d’emergència. Segons les últimes dades del Departament de Salut, actualitzades ahir al vespre, les últimes dades parlen de 472 nous positius a Catalunya en les últimes hores, un centenar dels quals són professionals sanitaris. Per ara ja han mort 41 persones, totes amb patologies prèvies.

Per ara, un únic positiu confirmat a Solsona

El diari Regió7 parla avui d’un segon positiu al Solsonès tot i que el Departament de Salut, consultat per aquesta emissora, no ha confirmat aquest segon cas. En el cas del solsoní del qual us informàvem ahir, asseguren que s’han fet les actuacions preventives pertinents, posant en quarantena familiars i un treballador de l’empresa, tot i que no presenten símptomes.  

        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *