La Generalitat rectifica i projecta un nou traçat de la C-26 entre Navès i Montmajor

Ahir en va anunciar el compromís el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, en la reunió de la Taula de seguiment sobre la C-26 celebrada a Montmajor. En l’última reunió, a finals de setembre, tant l’Ajuntament de Navès com el Consell Comarcal del Solsonès van manifestar el seu malestar pel fet que es deixés al marge el tram de la carretera de Solsona a Berga en el seu pas pel Solsonès. Inicialment, el Departament de Territori només contemplava la redacció del projecte constructiu del condicionament de la B-420, una via secundària que uneix Berga i Cardona en el tram entre Navès i Montmajor.

El nou traçat proposat per la Generalitat recupera un projecte de principis dels anys 2000 que contemplava la construcció d’una variant entre el nucli de Navès i l’escorxador passant per Pegueroles. Tot i que inicialment s’havia plantejat com una via ràpida, ara es farà seguint la mateixa línia del tram Solsona-Navès, donant accés a tots els camps i finques. És un àmbit de 13 quilòmetres entre el quilòmetre 119 de la C-26 fins a l’enllaç amb la B-420 entre Cardona i Montmajor a l’alçada de l’escorxador. El Departament de Territori va encarregar la setmana passada la redacció del projecte constructiu actualitzat i està en fase d’encàrrec la memòria ambiental. La inversió estimada és de 20 milions d’euros i es preveu aprovar-lo durant el segon semestre del 2024. El vicepresident del Consell Comarcal i membre de la Taula de seguiment de la C-26, Josep Caelles, celebra la rectificació de la Generalitat i adverteix que vetllaran perquè es compleixin els compromisos:

Des de l’Ajuntament de Navès, l’alcalde, Josep Maria Casafont, acull l’anunci amb satisfacció pel fet que unirà dues capitals de comarca i hi haurà una via en condicions que generarà més sinergies amb el Berguedà:

Paral·lelament, segueixen en tràmit tres projectes més per acabar la millora de la C-26 fins a Berga. Es preveu que les obres d’algun tram es comencin a executar el 2024. Es tracta de l’eixamplament de la via secundària B-420 entre Montmajor i l’Espunyola; la millora dels 12 quilòmetres de la C-26 entre l’Espunyola i Avià, que inclouen la construcció d’una variant a l’Espunyola; i l’eixamplament del tram Avià-Berga. El conjunt de les actuacions suma un pressupost de 56 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *