La Fundació La Vall de Sant Llorenç implementa un projecte de millora de les dietes

El fa possible una aportació de 4.640 euros de la Fundació La Caixa, que en finança un 83% del cost total. L’objectiu de la iniciativa és adaptar, adequar i millorar els menús que la residència de Sant Llorenç ofereix als usuaris. La Fundació Alícia serà l’encarregada de dissenyar la proposta de menús.

A la tercera edat, al cos li costa més absorbir alguns nutrients i, a més, algunes facultats del gust i de l’olfacte es veuen deteriorades. Per tant, l’aparença i la textura dels àpats s’ha de fer més atractiva per tal que l’alimentació sigui més plaent i, alhora, equilibrada. En determinats tipus de demència, a més, es generen problemes de deglució com la disfàgia, que obliguen a ingerir dietes triturades.

En aquest sentit, el projecte de la Fundació La Vall contempla una jornada de formació sobre disfàgia i alimentació de textura modificada per al personal de cuina i atenció directa del centre. A banda d’això, es comprarà un robot processador d’aliments que faciliti l’elaboració de textures triturades per adaptar-se a les necessitats dels usuaris.

El Patronat de la Fundació la Vall agraeix a CaixaBank aquesta aportació que fa possible millorar l’atenció dels usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *