La Fiscalia demana 13 anys de presó a 8 acusats de vendre per internet cries de falcons robades d’una empresa d’Odèn

Els fets van passar entre el 2011 i el 2014. Segons la Fiscalia, els acusats actuaven com a grup criminal. Un d’ells, que era treballador de l’empresa Roc Falcon i, aprofitant que vivia allà mateix, durant l’època de criança, entre l’abril i el juny, robava ous i cries. Dues persones més les duien a un centre de Manresa o en domicilis d’altres acusats per finalitzar el procés de cria. A les cases particulars hi instal·laven incubadores i en tots els casos tenien els animals en un estat precari. Després, els posaven  a la venda a través d’internet, alguns exemplars a l’estranger.

Per fer-ho, els acusats falsificaven certificats, les anelles i la documentació de les aus que venien a un preu d’entre 6.000 i 10.000 euros. De fet, es calcula que durant aquells quatre anys es van robar 90 ous de falcó i que el valor total de les aus era de 355.000 euros.

Ara se’ls acusa de furt continuat, tràfic d’espècies protegides, falsedat documental, grup criminal i recaptació. A banda dels 13 anys de presó, també se’ls demana una indemnització d’un milió d’euros. El judici començarà dilluns que ve a l’Audiència de Lleida i s’allargarà fins divendres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *