La Cobla i l’Escola Municipal de Música organitzen un taller-mostra per promocionar els instruments de cobla

Tindrà lloc demà a les 7 de la tarda a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut i s’adreça a l’alumnat del centre i a les famílies. Alguns alumnes tocaran “La sardana de Solsona”, de Joan Roure i Jané.

Tenint en compte que molts membres de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona són alumnes o exalumnes de l’Escola de Música, l’any que ve, coincidint amb el trentè aniversari de la Cobla, es volen oferir aquests instruments a la roda per als petits. Així, el tible, la tenora i el fiscorn s’afegiran al flabiol i el tamborí, la trompeta, el trombó i el contrabaix, dels quals ja s’imparteixen classes.

La música de cobla és central en les partitures festives solsonines. Per exemple, per Corpus, la setmana que ve se’n podrà sentir tant a la ballada de sardanes de dissabte com als ballets de diumenge. Aquesta proposta vol promocionar l’aprenentatge dels instruments de cobla tal com s’havia fet anteriorment amb un concert de professors per presentar-los a l’alumnat de cicle superior de les escoles de primària de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *