La classe política local i l’exbisbe Xavier Novell acaparen la sàtira del sermó

Ahir al migdia Francesc Boix va posar veu a la plaça del Camp a la lectura àcida dels fets de l’últim any a la ciutat i al conjunt del país, que per primera vegada es va poder seguir en directe per Youtube, com tots els actes centrals. Les temàtiques generals van obrir el manifest, com que el Solsonès amb el Covid ha aconseguit ser el primer de llista en almenys alguna cosa, l’increment del preu de la llum o la guerra d’Ucraïna. L’exclusió del Solsonès de la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern ha tingut en l’exalcalde David Rodríguez el focus:

La manca de pisos de lloguer a Solsona, les plantacions de marihuana desmantellades a Guixers, l’elevat cost del tanatori o, amb un to més amable, els nous gegants, el pop inclusiu i l’Onada i la Flama, també van ser presents al sermó. La recollida de residus porta a porta tampoc es va escapar del repàs de l’any:

La tardança de la nova escola del Vinyet va precedir el repàs del relleu a l’Ajuntament:

Tampoc se’n va escapar l’oposició:

Un altre dels clàssics del sermó, el Centre Sanitari:

Com no podia ser d’una altra manera, la marxa de Xavier Novell va acaparar l’interès del sermó, el monument i moltes altres propostes del Carnaval:

Podeu recuperar el sermó i els ballets de diumenge aquí:

https://www.youtube.com/watch?v=ZGvI7OKki74&t=12s

Dissabte al vespre es va recuperar la penjada del ruc i el nomenament del mata-ruc d’honor, el pilot de motos Ivan Cervantes. A l’erupció de comparses hi van desfilar més de 800 persones agrupades en 35 colles. Les entrades dels concerts de dissabte a la nit estaven exhaurides des de mitja setmana. També hi va haver rècord de participació al concurs de k-tifes, amb un total de 77 grups participants.

Divendres les places es van omplir durant els actes de nit al carrer mentre que la polivalent va registrar un 80% de l’entrada. A la baixada de boits hi van prendre part una quarantena de vehicles. Divendres també van començar els actes pels més petits, amb la proclamació d’Iu Riba Mujal com a Carnestoltes infantil. Avui és el dia de la canalla, que reprodueix l’esquema festiu del cap de setmana dels grans. Fa tot just una estona s’ha fet la bramada i s’ha proclamat mata-ruc d’honor infantil Pep Callau, dels Pepsicolen, que amenitza el Dilluns de Carnaval des de fa 30 anys. El sermó infantil també ha posat el focus en l’actualitat local:

I aquí podeu tornar a mirar els actes centrals del Carnaval infantil d’avui:

https://www.youtube.com/watch?v=0U-DEpoZbrc

Aquesta tarda arriba el concurs de disfresses infantil remodelat, amb l’eliminació de la passarel·la, que se substitueix per un photocall. Podeu seguir la programació del Carnaval a l’Agenda que us oferim diàriament a ¾ d’una, ¾ de 4 i ¾ de 7 o al web carnavalsolsona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *