La campanya Impensables dona eines a les famílies amb adolescents per abordar les violències masclistes

S’han gravat tres entrevistes breus, d’uns deu minuts de durada, a la psicòloga social experta en la matèria Gemma Altell, a càrrec de la periodista solsonina Maria Moreno. Hi dona eines a les famílies per identificar i abordar les violències masclistes i parlar de les relacions afectives amb els fills. Les emplaça a buscar espais d’intimitat i parlar de sexe de la forma més natural possible i a treballar amb els nois l’empatia en la sexualitat. Intenta donar resposta a com actuar si sospitem que la nostra filla viu violència en la seva relació afectiva, com ajudar-la si ha patit una agressió sexual o com repensar l’educació afectiva i sexual d’infants i joves per fer impensables les violències masclistes. Els vídeos es poden veure al web de la campanya Impensables o al compte d’Instagram de la iniciativa.  

Un estudi de l’Observatori Català de Joventut posa de manifest que un 39% de les noies d’entre 16 i 29 anys ha patit violència masclista en el transcurs d’un any. Amb tot, l’experta Gemma Altell considera que pot ser un percentatge inferior al de la magnitud real. Parla també de la violència de control, molt freqüent entre la població jove, que costa més d’identificar. El mateix estudi destaca que les joves que han estat víctimes de violència masclista són un 22% més que les adultes.

La iniciativa s’emmarca dins la línia d’accions de sensibilització “Qüestiona’t”, adreçada a joves, professionals i famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *