La biblioteca estrena divendres una exposició sobre l’historiador i polític Ramon d’Abadal

Solsona és el primer indret de la Catalunya Central on s’instal·la la mostra inaugurada a Vic el 2020 amb motiu del cinquantenari de la mort del qui és considerat el pare dels estudis medievalistes a Catalunya. L’autor de “Catalunya carolíngia” va fixar els orígens mil·lenaris del país i la seva producció acadèmica aporta un coneixement fonamental per entendre la història política i jurídica de Catalunya a l’Edat Mitjana.

A través de documents originals, objectes personals, obres d’art i vuit plafons, s’hi diferencien dues etapes: l’anterior a la guerra civil i la posterior, en què es va veure obligat a deixar la política i es va centrar en la recerca històrica i en la publicació de llibres. L’impulsen la família i els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central i arriba a Solsona de la mà de l’Ajuntament i l’Arxiu Comarcal del Solsonès. Ahir, l’alcaldessa, Judit Gisbert; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Serra; i el director de l’Arxiu, Jordi Torner; van rebre el net de l’historiador, Ramon d’Abadal, i la seva esposa, durant el muntatge de l’exposició.

La mostra “Ramon d’Abadal i de Vinyals. Investigador de la nostra història” es podrà visitar a la biblioteca a partir de divendres i fins a l’1 de setembre. L’horari d’obertura serà de dimarts a divendres de 10 a 2/4 de dues i de dilluns a dijous també de 4 a 8 del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *