La Berguedana de Folklore Total commemora el Centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya amb una sortida al Solsonès

Es farà el dissabte 26 per la Vall d’Ora i recorrerà els mateixos camins que van seguir Higini Anglès i Pere Bohigas en una de les primeres missions de recerca que van fer el juliol del 1922 al Solsonès i part del Berguedà.

Enguany es commemora l’inici d’una de les recerques més importants que s’han fet mai al país i probablement a Europa i al món entorn del patrimoni cultural relacionat amb la música tradicional. Es tracta de les primeres missions de recerca de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Gràcies a gent com Patxot, Massot, Jaquetti, Tomàs, Llongueres, Anglès i Bohigas, actualment es pot disposar del coneixement d’un patrimoni que altrament hauria desaparegut, sobretot a causa de la guerra i de l’obsessió d’algunes persones per eliminar del mapa la llengua i la cultura catalana.

La Berguedana de Folklore Total és una associació formada per amants de la música i la dansa tradicional que vetlla per la recuperació, l’estudi i la divulgació de melodies i balls tradicionals dels Països Catalans, centrant-se sobretot en el Berguedà.

Per homenatjar els autors d’aquesta recerca del Cançoner Popular, han organitzat una sortida a la Vall d’Ora el dissabte 26. El punt de trobada és el Forn de l’Aiguadora a les 10 del matí. El recorregut amb cotxes particulars seguirà cap a Tentellatge, Postils, el Molí de Ca l’Ambròs i Sant Lleïr, tot llegint fragments del diari que van fer i amb la cantada de les melodies recollides. És una activitat gratuïta amb un dinar optatiu al Pujol de la Vall d’Ora en acabar, pel qual cal inscriure’s enviant un correu electrònic a berguedanafolktotal@gmail.com. Per a més informació podeu contactar amb l’organització a través d’aquesta mateixa adreça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *