Junts Solsonès diu que el romanent del Centre Sanitari s’ha aconseguit a costa dels drets laborals del personal de l’ens

Respon així a les afirmacions d’Esquerra Solsonès en referència a l’ens de salut, que qualifiquen de demagògiques i enganyoses. El principal grup a l’oposició acusa el govern de penjar-se la medalla d’haver redreçat la situació econòmica del Centre Sanitari quan en realitat han estat els treballadors els que “han pagat la festa”. Xifren en més de 300.000 euros les remuneracions a les quals van renunciar a través d’un acord tot i que legalment els pertocaven.

Al marge d’això, neguen que quan Esquerra va entrar al govern del Centre Sanitari el 2015 la situació econòmica fos crítica. Des de Junts afirmen que hi havia un romanent de tresoreria de més de mig milió d’euros que, segons ells, es va anar reduint fins als 260.000 euros de l’any 2020. Atribueixen l’augment del 2021 i el 2022 a l’increment de les tarifes del CatSalut i als ingressos per l’activitat extraordinària derivada de la Covid-19. Uns diners dels quals els treballadors no han rebut la part que els hi tocava, assenyalen.

Junts acusa Esquerra de desmantellar la sanitat al Solsonès i afirmen que després de maltractar els drets laborals dels treballadors, el proper pas serà la retallada de les prestacions sanitàries als veïns de la comarca. Ho destaca Xavier Vilalta:

Qualifiquen de cacicada la compra d’uns terrenys de 800.000 euros per a un nou CAP que ningú sap com ni quan es construirà, feta a corre-cuita i de forma poc transparent i gens consensuada.

Junts argumenta que cal plantejar-se seriosament el model sanitari del Solsonès i valorar, més enllà dels pros i els contres d’un nou centre sanitari, com es mantindran i milloraran els serveis en aquest impàs de temps de 6 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *